LINDA.


Fotografe laat de schoonheid van flaporen zien

Fotograaf Caitlin Sas (1989) had vroeger flaporen. Nu fotografeert ze kinderen met flaporen en ziet ze hoe mooi en uniek die oren eigenlijk zijn.

Als ik nu naar mijn hoofd kijk, denk ik: er mist iets, vertelt Caitlin aan LINDAnieuws.

Niet geplaagd
Op haar twaalfde liet de fotograaf, die eerder een portrettenreeks maakte van kinderen met albinisme, haar flaporen ‘corrigeren’. Ik werd niet geplaagd hoor, ik wilde ze gewoon zelf weg hebben. Zonde, vindt ze nu. Want die flaporen maken je juist uniek. De kinderen die ik fotografeer voelen zich ook heel bijzonder, hun zelfvertrouwen krijgt een boost. In 2013 maakte ze onderstaande foto’s, maar momenteel is ze ook nog volop met het onderwerp bezig. In 2016 komt er een expositie en een boek, deze portretten zijn de start van dat hele project.

Topmodel met flaporen
Ze hoopt dat flaporen in de toekomst niet meer gezien worden als iets wat ‘verholpen’ moet worden. Caitlin: Vroeger werden sproetjes en rood haar ook gezien als lelijk. Tegenwoordig zijn er zat topmodellen met sproetjes en rood haar. Er is nu zelfs een topmodel uit Zweden met enorme flaporen en zij is heel erg gewild. Als het aan Caitlin ligt worden flaporen dan ook het achtste teken van schoonheid. Moet lukken.

http://www.lindanieuws.nl/lifestyle/fotografe-laat-de-schoonheid-van-flaporen-zien/

MAART 2015